Ambon stelt District Nine Five aan als officiële promotor vanuit Nederland

by Visit Ambon 2020

Voor het evenement “Visit Ambon 2020” op Maluku, is District Nine Five bestempeld als de officiële promotor vanuit Nederland. De organisatie zal hiervoor nauw samenwerken met lokale organisaties op de Molukken en de autoriteiten van Ambon stad. Samen met creatieve ondernemers uit Nederland. 

District Nine Five is in 2018 opgericht door Ambonwhena Aratuaman en Yoram Tomatala; beide begonnen als organisatoren van feesten en festivals voor een multicultureel publiek, maar altijd met een Moluks tintje. Want daar staan zij voor; MALUKU!

De naam van het bedrijf staat dan ook in het Engels voor Daerah Siwa Lima, oftewel de regio van de Alfoeren. De twee grote stammen de Patasiwa en de Patalima. Na enige tijd werd duidelijk dat hun doelgroep behoefte had aan evenementen met meer diversiteit en ontwikkelden zij samen steeds meer richting een evenementenbureau.

Zo werd Ambonwhena in 2016 co-organisator van de Molukse Dag op Kwaku in Amsterdam en na enige tijd werd hij ook partner met verschillende sponsoren. Daarvoor organiseerde hij feesten onder de naam Club Moluccas in Utrecht. Yoram is één van de oprichters van 50HURTZ in de Melkweg Amsterdam ook bekend als de Nederlandse clubnacht met de hardste dubstep. Samen bedenken zij concepten en geven zij vorm aan nieuwe innovatieve evenementen.

Op dit moment is District Nine Five uitgegroeid tot een multidisciplinaire onderneming: Naast District Nine Five als promotor, is er een samenwerking met het Kwaku Summer Festival BV, Stichting Rhythm of Maluku en een samenwerking met Ambon City of Music.

Het complete pakket bestaat uit samenwerking met creatieve ondernemers, rappers, zangers, YouTubers, singer- songwriters, producers, theatermakers en sporters.

De vormgeving van District wordt geleid door het duo Ambonwhena Aratuaman en Yoram Tomatala.

Projecten:
– Molukse Dag op Kwaku sinds 2016
– Visit Ambon 2020

You may also like

Leave a Comment