Burgemeester Ambon: “We gaan geschiedenis schrijven in 2020”

by Visit Ambon 2020

De burgemeester van Ambon was onlangs in Nederland voor een werkbezoek. Hij was hier speciaal om Visit Ambon 2020 te bespreken. Tijdens het bezoek ligt de nadruk op de goede organisatie tussen Nederland en de Molukken.

Over twee jaar bestaat kota Ambon 445 jaar! Burgemeester Richard Louhenapessy doet een oproep aan alle Molukkers en touristen wereldwijd om dit gezamenlijk te vieren in de hoofdstad van de Molukken. Visit Ambon, Pulang Kampong!

Burgemeester Richard Louhenapessy kwam op zondag 2 december 2018 aan op Schiphol na een bezoek aan Israël en Palestina. Hij ging daarna direct in overleg met District Nine Five, de aangestelde organisatie die alles rondom Visit Ambon 2020 vanuit Nederland promoot en coördineert.

District Nine Five, wat staat voor Daerah Siwa Lima is ook de medeorganisator van de Molukse Dag op Kwaku. In hun presentatie gaven ze een uitgebreide uitleg aan de burgemeester wat de concrete plannen zijn voor de komende twee jaar.

Het bezoek bevestigt de goede relatie tussen de Molukse gemeenschap in Nederland en de Molukken en biedt een goede gelegenheid om de samenwerking verder te verbreden en te verdiepen, met het oog op de toekomst.

De tweede dag van het werkbezoek was een ontmoeting van burgemeester Louhenapessy met de burgemeester en locoburgemeester van Vlissingen. En een lid van Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon (SSVA). Er vond ook een gesprek plaats met de directeur van BPR Bank Legian die tevens ook sponsor is van Visit Ambon 2020. En als laatste volgde ‘s avonds een gezellig informele ontmoeting met Victor en Francien van Bronckhorst, de ouders van Giovanni van Bronckhorst.

Dinsdagochtend ontmoette de burgemeester een deel van de zakelijke partners voor Visit Ambon 2020 uit Nederland. Bij een goede organisatie hoort ook dat je moeilijke onderwerpen bespreekt om alles te realiseren, maar al snel blijkt dat iedereen op één lijn staat. Alle betrokkenen noemden het een goed overleg waar gezamenlijk oplossingen werden bedacht om de collectieve doelen te behalen.

Foto v.l.n.r.: Wiwiek Wiratha (specialist; consultant voor Tourism, Industry & Property), Estafano van Aanholt (District Nine Five), Dominggus Matulapelwa (Pemkot, Ambon City Government), Ambonwhena Aratuaman (District Nine Five), Lisa Ekklesia van Travel Excellent Ekklesia, secretaris Anthony Latuheru (Pemkot, Ambon City Government), Rick Wouters sales en marketing manager van Garuda Indonesia Nederland/Europa, Burgemeester Richard Louhenapessy, Rico Hayat hoofd van toerisme Ambon, Carrie Ronodihardjo marketing en sales coördinator van Garuda Indonesia Nederland/Europa, Hong Oei directeur van Asfalea Travel, Angelo Manuhutu promotor en coördinator Visit Ambon 2020 Nederland.

You may also like

Leave a Comment