Organisatie Visit Ambon 2020 buigt zicht over doorgang Ambon Fest Week na 12 juli

by Visit Ambon 2020

Na zondag 12 juli 2020 komt er meer duidelijkheid over de activiteiten die gepland staan voor Visit Ambon 2020. Inclusief het ‘Ambon Fest Week’ van 17 t/m 24 oktober 2020. De lokale overheid gaat over twee weken verder in op de volgende fase en corona-maatregelen in Ambon. En presenteert na verwachting hierna de concrete plannen.

De organisatie District Nine Five vanuit Nederland van het Ambon Fest Week heeft op zondag 28 juni een videogesprek gehad met de burgemeester van Ambon, Richard Louhenapessy en loco-burgemeester Syarif Hadler, stadssecretaris Anthony Latuheru en het hoofd van toerisme, Rico Hayat.

De organisatie van de Ambon Fest Week 2020 benadrukt dat zij momenteel druk bezig zijn met het maken van een goede inventarisatie van reizigers. Via reispartner Asfalea Travel is er al een hoop duidelijk, echter weten zij dat er ook via andere kanalen vliegtickets zijn geboekt. De organisatie wil zo snel als mogelijk duidelijkheid geven aan de reizigers die de intentie hebben om het festival dit jaar alsnog te bezoeken. De lokale overheid van Ambon zegt dat niet alleen Molukkers uit Nederland maar ook de Molukse gemeenschap uit de Verenigde Staten, Australië en Japan zich hebben verheugd op Visit Ambon 2020, verteld Louhenapessy.

Momenteel wordt daarom samen met de Ambon City Government ook het scenario uitgezocht over een alternatieve invulling van het concept in oktober. ‘Er zijn nog steeds reizigers die van plan zijn om naar Ambon te komen tijdens de Ambon Fest Week. Indien dit tegen die tijd mogelijk is dan willen wij de mensen die alsnog hebben besloten om Ambon te bezoeken goed ontvangen’, zegt burgemeester Louhenapessy.

‘Het coronavirus in Ambon zal in de maand juli zijn piek bereiken alvorens af te zwakken’, laat de burgemeester weten. ‘Alle aandacht ligt nu volledig op de zorg en hulp voor de bevolking. Na de piek gebruiken we de tijd om ons dagelijks leven te herstellen. Dit zal eind juli, de maand augustus en begin september zijn’, zo zegt hij.

Het ‘nieuwe normaal’ in de hele wereld begint steeds meer vorm te krijgen. Ook in de Molukken. Er zijn strikte lockdownmaatregelen. Tachtig procent van de hotels zijn gesloten. Evenals kantoorgebouwen, markten en winkels. Er wordt streng gecontroleerd op het dragen van mondkapjes en het hebben van een health-card. Bij toegangscontroles worden lichaamstemperaturen gemeten. Of men moet een gezondheidscheck doen.

Burgemeester Louhenapessy laat aan de organisatie in Nederland weten dat de voorspelling van de piek van het coronavirus gebaseerd is op analyses door epidemiologen. Die de gemeente heeft ingezet om onderzoek te doen naar de verspreiding van het virus. ‘Het gaat hier net zoals in de rest van de wereld. We moeten ons nu aan de corona-maatregelen houden. En kunnen verder alleen hopen dat de coronacrisis snel voorbij zal gaan’, aldus Louhenapessy.

Het aantal corona-doden in de Molukken staat op 15 personen. In totaal zijn er tot nu toe 711 mensen in Maluku positief getest op het virus. Van de 711 zijn tot nu 230 genezen.

De huidige lockdown staat gepland tot 5 juli 2020. Hierna zal er een bericht volgen omtrent de volgende maatregelen en het besluit rondom Visit Ambon 2020 vanaf september. Hierbij is het ook van belang wat de maatregelen zijn die de Indonesische overheid neemt bij het in- en uitreizen.


District Nine Five van links naar rechts: Estafano van Aanholt (Commercial Director), Ambonwhena Aratuaman (Director of Operations) en Angelo Manuhutu (Managing Director)

Op 12 juli vindt de volgende virtuele meeting plaats tussen de Ambon City Government en de organisatie District Nine Five uit Nederland.

You may also like

Leave a Comment