Videoclip ‘Rindu Ambon’ meer dan 1 miljoen keer bekeken op YouTube

by Visit Ambon 2020

Het populaire nummer ‘Rindu Ambon’ uit de Molukken is nu al meer dan 1 miljoen keer bekeken op YouTube. Het nummer van Chaken Supusepa en rapper Mr. E (Erros Riry) ging na het uitkomen viraal en heeft haar 1 miljoenste view in nauwelijks 4 maanden behaald. Het lied is naast de Molukken ook populair in Oost-Nusa Tenggara en Papoea. Zie videoclip via de volgende link op YouTube.

De videoclip is een productie van Sound of Melanesia (SoM) en District Nine Five (Daerah Siwa Lima). Deze maand zijn er nog twee nieuwe clips uitgebracht; ‘Pulang Kampong‘ van de Keiese zanger Rio Efruan en ‘Lawamena Haulala‘ van de uit Nederland afkomstige Molukse rapper Rogero.

Het doelstelling van de net opgerichte muziekproductie Sound of Melanesia is om lokale artiesten uit onder meer de Molukken een professioneel platform te geven. En te verbinden in combinatie met de Melanesische cultuur. Dit in samenwerking met Ambon City of Music. Nu de hoofdstad Ambon officieel op de werelderfgoedlijst staat van UNESCO, moet het helpen de lokale muzikanten en muziekgenres te bevorderen.

 

You may also like

Leave a Comment