Ambon organiseert festival in het teken van de doerian vrucht

Reizigers die in Zuidoost-Azië zijn geweest, zijn ongetwijfeld bekend met de bijzondere doerian vrucht. De vrucht smaakt krachtig en zoet, maar heeft een sterke geur. Speciaal voor de liefhebbers wordt er in Ambon een doerian festival georganiseerd.

Het Doerian Fruit Festival in Ambon moet de kwaliteit van de doerian-vrucht promoten op de nationale en internationale markt. En ook een visitekaartje worden voor het toerisme op de Molukse hoofdeiland.

Het evenement vond vorig jaar plaats in het dorp Hutumuri. Het festival gaat zich in de toekomst uitbreiden en zal op verschillende plekken in Ambon worden georganiseerd. Telers komen tijdens het festival bijeen om hun variant van de exotische fruitsoort te presenteren. Er is een wedstrijd voor de grootste en zwaarste doerian. De dag is gewijd aan eetcompetities waar iedereen aan mee mag doen.

Doerian
De eivormige vrucht is zacht, zoet en stekelig. De doerian kan ongeveer dertig centimeter lang worden, een omvang krijgen van vijftien centimeter en een gewicht van drie tot wel acht kilo hebben. Hoewel Indonesië minder bekend staat om de doerian dan buurlanden Maleisië en Thailand, is het stuk fruit ook hier enorm populair.